Kapelmeester

Sinds maart 2007 is Peter Habraken kapelmeester van Die Hofstädter Musikanten.
 

PeterHabraken 14nov2011 018. web formaat groot

De Nederlandse componist Peter Habraken (1975), opgegroeid in een gezin vol muziek - zijn vader was bijvoorbeeld jarenlang koordirigent -, zette zijn eerste schreden in de muziekwereld buiten het gezin tijdens de klarinetlessen die hij vanaf 9-jarige leeftijd volgde bij Ed Waskowsky.

Na het behalen van zijn Gymnasiumdiploma voltooide hij de studie Docerend Musicus klarinet (1999) bij Marinus Hintzbergen en behaalde het Praktijkdiploma Harmonie- en Fanfaredirectie als student van Gert Buitenhuis en Hennie Ramaekers aan het Conservatorium te Enschede in 2002.
De opleiding Jazz-klarinet bij John Ruocco met als bijvakken o.a. Jazz-saxofoon bij Rolf Delfos en Jazz-arrangeren bij Henk Huizinga aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag werd vervolgens in 2008 succesvol afgesloten.

Van 1999 tot 2007 is Peter als klarinettist en contrabasklarinettist verbonden geweest aan de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Hier heeft hij van de gelegenheid gebruik mogen maken om met het orkest als solist op te treden op beide instrumenten.

Om zichzelf muzikaal en artistiek verder te ontplooien heeft hij in 2007 besloten zijn eigen muzikale weg te volgen en onder de vlag van een eenmanszaak verder te gaan onder de naam ‘Peter Habraken Music’.

Mijn biografie klik hier

Muziek van Peter Habraken klik hier

Copyright © Die Hofstädter Musikanten 2013 v03 Website by GM