Repertoire

Die Hofstädter Musikanten spelen een gevarieerd programma van volksmuziek uit Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk. Diverse landstreken laten hier hun invloeden gelden.

Wij rekenen onszelf tot de categorie Egerländerkapellen. Het (voormalige) Egerland ligt op de grens van Duitsland en Tsjechië. Egerland is het Heimatland van de wereldberoemde (maar inmiddels overleden) 'Ernst Mosch und seine Original Egerländer Musikanten', bekend van radio en TV.Naast de Boheemse muziek maakt ook de Moravische muziek deel uit van ons repertoire, met als grote inspirators kapellen zoals 'Moravanka', 'Mistrinanka' en 'Tufaranka'. Beieren en Tirol hebben zo eveneens hun invloeden.


U kunt ons bij diverse uiteenlopende gelegenheden horen spelen: Après-ski feestjes, braderieën, concerten, concours, diners, festivals, Frühschoppen, personeelsavondjes, kortom: Overal waar een warm en goed stuk volksmuziek kan bijdragen aan de sfeer en de gezelligheid.

Tijdens de meer frivole optredens geven wij o.a. een houthakkers-show ten beste. Tijdens het spelen van 'Tiroler Holzhackerbuab'n' nemen twee van onze muzikanten de zaag en bijl ter hand om een stuk boomstam door te zagen en af te hakken. Daarna mogen de dapperen in het publiek het ook proberen.

Bovendien "organiseren" wij vaak een bierpul-wedstrijd, waarbij mensen uit het publiek zo lang mogelijk een volle bierpul met gestrekte arm moeten proberen hoog te houden, met als welverdiende tegenprestatie een goed gevulde bierpul voor de winnaar.

Copyright © Die Hofstädter Musikanten 2023